Надрив меніска

Есть ответ
Пол: мужской. Возраст: 18 лет. Добрий день.У мене надрив внутрішнього меніска , в коліні рідко буває хрускіт, ходити можу, але слабкість і біль вже лікуюся 4 місяць і нічого, що може допомохти? магніт,моваліс, мазі, артромега

Ответы врачей

Котюк Виктор Владимирович

Котюк Виктор Владимирович

Якщо є явний розрив по МРТ - тільки хірургічне артроскопічне лікування, якщо розрив сумнівний по МРТ, але є явні симптоми ушкодження меніска то в разі неефективності консервативного лікування - операція. Якщо по МРТ сумнівний розрив, при огляді сумнівні симптоми, то перед визначенням доцільності артроскопічного лікування потрібно переконатись, що Ви пройшли достатній курс протизапальної терапії та нормальну фізіотерапію (в нормальному центрі, на нормальному обладнанні, з нормальним фізіотерапевтом). По інтернету з таким описанням проблеми Вам ніхто нічого не підкаже. Потрібен огляд. Так встановити діагноз неможливо, а заключення МРТ взагалі співпадає з реальним діагнозом відсотках у 30 випадків, отже рідко має якесь значення. Дзвоніть, приходьте, подивимось.

Гужевский Игорь Витальевич

Гужевский Игорь Витальевич

У більшості подібних випадків показане хірургічне лікування. Для остаточного визначення тактики лікування у даному конкретному випадку потрібен, як мінімум, очний огляд суглоба. День та час очної консультації можна узгодити зі мною за тел 067 408 21 27.

Шепета Олег Игоревич

Шепета Олег Игоревич

При сумнівному результаті консервативного лікування показано хірургічне втручання з видаленням пошкодженої частини меніску