вагітність

Есть ответ
Пол: женский. Возраст: 30 лет. Доброго ранку. Зараз у мене затримка 21 день (останні місячні були 4 березня) Зробила УЗД і знов не підтвердило про формування яйцеклітини в мене в органнізмі взагалі. Чи може бути якийсь збій і моєму організмі? Потроху у мене проявляється токсикоз, але тільки в вечері, і поболює низ живота.

Ответы врачей

Порхун Василь Васильович

Порхун Василь Васильович

Після вакуумного аборту можна зробити УЗД через 2 тижні, щоб упевнитись, що все добре. Функції шийки матки порушитись не повинні. А на рахунок виникнення ерозії чи дисплазії в майбутньому, то від цього ніхто не застрахований, нажаль. У вашому випадку рекомендую зробити УЗД і планово 2 рази в рік відвідувати лікаря. А також обовязково контрацепція мінімум на 6 місяців.

Порхун Василь Васильович

Порхун Василь Васильович

Мажучі виділення можуть бути до 7 днів, але бажано зробити УЗД. Тест на вагітність. оснований на якісному визначенні ХГЧ, а після аборту концентрація в плазмі крові знижується поступово, тому він ще деякий час буде позитивний. Орієнтовно період реабілітації складає 6 місяців, в цей період потрібно буде використовувати якийсь із методів контрацепції, а також готуватись до вагітності (обстеження на інфекції і т.д.). Гормональна терапія не потрібна. Успіхів

Порхун Василь Васильович

Порхун Василь Васильович

Добрий день! Для того, щоб бути впевненим на 100%, що вагітність не розвивається "як слід" потрібно здати кров на гормон ХГЛ з інтервалом в 48 годин. Якщо є приріст більш ніж в 2 рази, то вагітність розвивається. Ще один варіант зробити УЗД через 1 тиждень після того як робили якщо розміри залишаються ті ж самі - вагітність не розвивається і потрібно проводити евакуацію плідного яйця.

Порхун Василь Васильович

Порхун Василь Васильович

Добрий день! Для того, щоб бути впевненим на 100%, що вагітність не розвивається "як слід" потрібно здати кров на гормон ХГЛ з інтервалом в 48 годин. Якщо є приріст більш ніж в 2 рази, то вагітність розвивається. Ще один варіант зробити УЗД через 1 тиждень після того як робили якщо розміри залишаються ті ж самі - вагітність не розвивається і потрібно проводити евакуацію плідного яйця.

Порхун Василь Васильович

Порхун Василь Васильович

Добрий день! Для того, щоб бути впевненим на 100%, що вагітність не розвивається "як слід" потрібно здати кров на гормон ХГЛ з інтервалом в 48 годин. Якщо є приріст більш ніж в 2 рази, то вагітність розвивається. Ще один варіант зробити УЗД через 1 тиждень після того як робили якщо розміри залишаються ті ж самі - вагітність не розвивається і потрібно проводити евакуацію плідного яйця.

Палыга Игорь Евгеньевич

Палыга Игорь Евгеньевич

Доброго ранку! Ви не вклали файл. В будь-якому випадку потрібно за ситуацією спостерігати в динаміці на УЗД, контрольний огляд необхідно пройти через тиждень. Крім того можна здати кров на ХГЛ кожні 2 дні. При матковій вагітності, котра нормально розвивається, показник має подвоюватися.

Палыга Игорь Евгеньевич

Палыга Игорь Евгеньевич

Доброго ранку! Якщо Ви вагітні, то при затримці в 21 день плідне яйце має вже чітко візуалізуватися в порожнині матки. Отже, варіантів розвитку подій два - або Ви не вагітні, або це позаматкова вагітність, що обов'язково потрібно виключити. В першу чергу раджу Вам здати кров на ХГЛ. Якщо аналіз вкаже на наявність вагітності, тоді Вам терміново потрібно буде звернутися в стаціонар.