доповнення до відповіді лікаря Палыга Игорь Евгеньевич

Есть ответ
Пол: женский. Возраст: 25 лет. (2 роки приймала протизаплідні, приблизно 2 міс. назад припинила приймати та почала пити Фоліо (для планування вагітності) перші місячні почались на 42 день і зараз їх нема, а вже 33 день (всі признаки що мають бути є і тоді були, почались десь з 32 дня і відчуття дискомфоту було 10 днів). Менструація неболюча, нормальна, тривала 3 дні. Перед тим здавала аналізи все внормі, щитовидка також внормі. Підкажіть з чим це може бути пов’язано та що робити?) протизаплідні прийлама з метою контрацепції, лікар сказав що не потрібно робити перерви бо нема смислу переривати якщо я скоро маю планувати вагітність. До прийому чикл був нормальний 28-32 дня, підчас прийому теж. Аналізи здавала стандартні (мазки), лікар сказав що вони прям ідеальні (зараз точно описати їх неможу нема підрукою, аналізам 3 місяці). Робила узі все внормі. Була у лікаря минулого тижня, вона подивлась всі аналізи сказала раз у мене все норм то воно саме повинна налгадитись, але в мене щось сумніви. Може треба ще якийсь аналіз здати чи попити чогось? буду дуже вдячна за консультацію

Ответы врачей

Палыга Игорь Евгеньевич

Палыга Игорь Евгеньевич

Доброго дня, Юлія! Раз на рік потрібно робити перерву на 1-2 місяці для відновлення власного гормонального фону при прийомі КОК, щоб потім не виникало проблем. Мазки до подовження циклу не мають ніякого значення. Мені цікаво бачити останнє заключення УЗД. Можете надіслати його мені на пошту alternatyva.ivf@gmail.com, я проаналізую. Чисто теоретично я можу підозрювати у Вас мультифолікулярні яєчники на фоні прийому КОК, таке буває при відміні препарату.