інна | 2016-07-09 21:37:08

дитина не бере груди

Добрий вечір.моїй дитині 7 тижнів.з 4 тижня догодовую сумішшю.цього тижня від бере груди хіба в ночі.а в день тягне і починае кричати.чому???яка може бути причина!???? Сціжене молоко їсть.допоможіть будь-ласка

Ответы врачей 1

1247
Шевелева Анна Евгеньевна
*
Изображение будет видно только врачу, и не будет показано пользователям сайта на страницах консультаций. * Ваш е-мейл конфиденциален и не будет доступен другим пользователям
Адрес: Киев, клиника "Добробут", ул. Святошинская, 3б.

Доброго дня, 

Немовлята, які знаходяться на смішанному вигодовуванні, досить часто відмовляються від грудей, оскільки механізм ссання грудей матері і соски від пляшеки різний; для отримання молока при грудному вигодовуванні дитині потрібно докладати зусиль, в той час, як при годуванні з пляшечки молочна суміш ллється сама. 

Ваше грудне молоко є найкращою їжею для вашої дитини, тому, що зберегти грудне вигодовування, потрібно дотримуватись наступних порад: 

  • Повністю відмовтесь від соски-пустишки і соски на пляшечці. 
  • Прикладайте дитину до грудей, коли вона знаходиться в сонному стані.  
  • Пропонуйте груди, коли дитина не спить. Якщо немовля відмовляється від грудей - годуйте з невеличкої чашечки або з ложки. З часом, не отримуючи соски, дитина почте брати груди. 
  • Намагайтесь максимально годувати дитину грудним молоком (прикладайте до однієї з грудей, коли дитина повністю висмокче молоко з груді і, якщо залишиться голодна, прикладіть до другої груді. Лише в тому випадку, як дитина висмоктала все молоко з грудей лишилась голодна, догодовуйте молочною сумішшю (з ложки або чашки, не використовуйте пляшечку з соскою).
  • Для дітей, у мам яких не вистачає молока, можна використовувати систему SNS — Supplemental Nursing System (система імітації грудного вигодовування). Окрім інших переваг, це допоможе відновити лактацію. 

Успіхів вам з вигодовуванням!

 

Консультации на сайте likar.info носят ознакомительный характер. Перед лечением проконсультируйтесь с вашим лечащим врачом.