Майя | 2017-02-06 13:56:29

суміш

Добрий день.Підкажіть будь ласка,чи нормально що дитина в 1.3 ще п"є вночі суміш?підкажіть як правильно відучити,пробувала в рік то ніяк не виходило,плакала вночі.Дякую

Ответы врачей 1

1247
Шевелева Анна Евгеньевна
*
Изображение будет видно только врачу, и не будет показано пользователям сайта на страницах консультаций. * Ваш е-мейл конфиденциален и не будет доступен другим пользователям
Адрес: Киев, клиника "Добробут", ул. Святошинская, 3б.

Доброго дня, Майя.

Багато дітей старше 1 року можуть спати всю ніч (6-8 годин) без пробудження. Але частина дітей цього віку може прокидатись 1-2 рази за ніч для їжі при грудному вигодовуванні, чи однократно - при годуванні сумішшю. Це також є варіантом норми. Оскільки всі діти унікальні і розвиток травної системи у них відбувається по різному.

В тому випадку, якщо дитина прокидаться, щоб поїсти молочну суміш багато (3-4 рази і більше) за ніч - це не є нормальним, оскільки вночі травна система, як і весь організм, має відпочивати. Так само, як мають відпочивати батьки, а не вставати для приготування суміші. 

Часті нічні годування є результатом звички, яка сформувалась у дитини і не є необхідністю. В такому випадку дитину потрібно поступово відучувати від нічних годувань.

Щоб приготування суміші вночі не було для вас дуже виснажливим, зберігайте теплу воду потрібної температури для приготування суміші в термосі. В пляшечку з вечора насипте потрібну кількість суміші. І вночі просто розведіть її водою. Поступово зменшуйте кількість суміші, додаючи більше водички; зменшуйте об єм на 1 годування і поступово відмовляйтесь від нічних годувань. 

Також важливо, щоб звечора дитина добре наїлась (можна давати спеціальну молочку суміш для вечірніх годувань або ситну молочну кашу перед сном). 

Здоров'я вам і вашій дитині!

Консультации на сайте likar.info носят ознакомительный характер. Перед лечением проконсультируйтесь с вашим лечащим врачом.