Ольга | 2017-02-21 16:01:09

Підвищений антистрептолізин

Доброго дня! Звертаюся до вас, оскільки боюся пропустити щось важливе у здоров'ї свого сина. Справа в тому, що влітку він почав скаржитися на біль в ногах (коліна - ззаду). Якийсь час я сприймала це за його небажання прогулюватися, думала, що хитрує. Коли пішли до школи - скарги почастішали. Болі не інтенсивні, але регулярні, іноді кілька разів на тиждень, іноді - кілька разів в місяць. Відповідно, з цим пішли до дільничої лікарки, яка запевнила, що таке в першокласників буває часто. Оскільки скарги не припинилися, через якийсь час пішли до іншого лікаря, в приватну клініку. Та направила нас на аналізи крові. Показники по біохімії та загальний аналіз крові - хороші. Лише один показник - на антистрептолізин виявився завищеним більш, ніж вдвічі (430). Лікар направила нас до ревмато-кардіолога, зауваживши, що коліна болять саме через це, і що нам потрібне фахове лікування, адже такй показник може погіршуватися та призводити до кардитів та ін. Ревмато-карділог в свою чергу оглянула сина, він їй розповів що і де болить, але вона чомусь сказала тиждень прополоскати горло і направила нас здати мазок з горла та носа. Я була здивована, адже по лор-частині в нас не було скарг. Результати підтвердили, що все добре, лікар сказала почекати кілька тижнів і перездати кров на антистрептолізин. Підкажіть, чи доцільно чекати, чи таки шукати якогось спеціаліста? В інтернеті прочитала, що при перевищеному антистрептолізині призначають антибіотик, який допомагає знищити стрептокок, але ж не можу лікувати дитину рекомендаціями з інтернету( Прошу вашої допомоги!

Ответы врачей 1

1247
Шевелева Анна Евгеньевна
*
Изображение будет видно только врачу, и не будет показано пользователям сайта на страницах консультаций. * Ваш е-мейл конфиденциален и не будет доступен другим пользователям
Адрес: Киев, клиника "Добробут", ул. Святошинская, 3б.

Доброго дня!

Підвищений рівень антистрептолізину свідчить про наявну або перенесену нещодавно стрептокококу інфекцію. Стрептокок може викликати ангіни, ревматичну лихоманку. захворювання шкіри - стрептодермію тощо. Лікування антибіотиками потрібно, коли є гостре захворювання, яке потребує такого призначення. 

У дітей можливі так звані "болі росту" - це болі в мязах і кістках ,які пов'язані з швидким. нерівномірним зростанням дитини, при цьому біль з'являється після фізичного навантаження, частіше ввечорі, не супроводжується запаленням суглобів. 

Рекомендую вам звернутись до лікаря ортопеда дитячого для огляду дитини. На консультацію візьміть з собою результати обстеження, які проводились. 

Консультации на сайте likar.info носят ознакомительный характер. Перед лечением проконсультируйтесь с вашим лечащим врачом.