Хрестоподібні зв’язки

Есть ответ

Добрий день. Під кажіть будь-ласка чи є на сьогодні, такий метод підтягнення зв’язки (пхз), як її сушка??? Тобто була проведена артроскопія, але зв’язка не зовсім в том тонусі якби хотілось(є певна нестабільність, стук в коліні), на мрт зв’язка є, і мені мій хірург який її ставив, сказав шо вже є методи в таких випадках як зв’язку підсушити для її підтягнення. Це правда чи ні??? Дякую.

Ответы врачей

Котюк Виктор Владимирович

Котюк Виктор Владимирович

В чому зараз проблема? Зв`язка є на МРТ, але тримає вона погано та лишилась нестабільність? Таке іноді буває - частіше за все через неправильне розташування каналів в кістці або при використанні більш старої транстібіальної техніки проведення каналів, або рідше - через розтягнення трансплантанту чи його частковий/повний розрив (МРТ іноді помиляється), через міграцію фіксаторів (гвинтів), при пропущенні розриву задньої хрестоподібної зв'язки або інших зв'язок колінного суглоба, іноді при важких розривах менісків та капсули суглоба. Останні травми можуть призводити до нестабільності навіть при цілій ПХЗ, втім вони мають бути для цього значними + мають бути певні анатомічні особливості, що зумовлюють схильність до нестабільності. Якщо ж справа дійсно в розтягненні трансплантату без його розриву, то іноді може бути ефект від процедури Стедмана (роблять проколи трансплоантату, щоб він проріс судинами та утворились додаткові рубці, які можуь його підтянути) та від незначної абляції трансплантанут- волокна дійсно при йьому скорочуються та підтягуються візуально. Це малотравматичні втручання, втім я маю сумніви щодо їх ефективності на практиці. Теоретично, дійсно можна сопстерігати певне підтягування зв'язки, але практично ступінь нестабільності у більшості випадків суттєво не зменшується. Пробувати можна, але потрібно розуміти  відсоток успіху.

ВХОД или регистрация

Забыли пароль?

Войти с помощью:

Вход или РЕГИСТРАЦИЯ

Нажимая «Зарегистрироваться»
вы соглашаетесь с правилами пользования

Войти с помощью:

Назад