| 2013-10-18 17:25:40

Поясніть будь-ласка, про фібраміому. За рік вона виросла на 80мм

Поясніть будь-ласка, про фібраміому. За рік вона виросла на 80мм., зараз 2,42см х 1,60см.Мені 33 роки, одна вагітність, 1рік 8 місяців після родів. Недавно поставили діагноз: размеры матки: 5,18см х 3,38см х 5,51см структура миометрия: неоднородная, за счет интрамуррально-субсерозного фиброматозного узла, расположенного в области дна, по левой боковой стенке матки, размерами 2,42 х 1,60см.І таке питаннячко. Так як в багатьох джерелах пишуть про розміри фіброміоми в неділях, то яка в даному випадку неділя?На узі сказали, що до 3 см можна ще тільки спостерігати, якщо не турбує, а якщо виросте більше 3см, то варто приймати вже засоби або гормональної терапії, або операція.Дякую. Чи існують інші, менш шкідливі для здоров"я, методи лікування?Буду дуже вдячна.

Ответы врачей 1

30776
Березовская Елена Петровна
Березовская Елена Петровна
акушер-гинеколог
*
Изображение будет видно только врачу, и не будет показано пользователям сайта на страницах консультаций. * Ваш е-мейл конфиденциален и не будет доступен другим пользователям
Адрес: Mount Sinai Hospital , clinical research coordinator, director
Телефон: 000-000-000
Ви подаєте якісь сумнівні дані. 80 мм - це 8 см, однак розміри досить маленькі (2.5 -1.6 см). Тому я не розумію, що саме ви мали на думці. У вас добрі результати і на вагітність вони не вливають, якщо фіброміома не перекриває місце входу маткової труби.
Розміри фіброміом не ставлять по неділях... Це дуже старе джерело... Вам потрібно заспокоїтися, і якщо ви плануєте вагітність, то не відкладайте її, якщо ні, то просто спостерігайтесь.
Консультации на сайте likar.info носят ознакомительный характер. Перед лечением проконсультируйтесь с вашим лечащим врачом.