Доброго дня! Я вже неодноразово зверталася до Вас за порадою, за які Вам дуже вдячна

Есть ответ
Доброго дня! Я вже неодноразово зверталася до Вас за порадою, за які Вам дуже вдячна!!! Нагадаю мою ситуацію: в 10.06р. провели лапароскопію, виявили ендометріоз. лікували дефереліном на 3 місяці ( блокада гормонів ) 21. 04. за даними моніторинку овуляції на УЗД був вихід яйцеклітини, БТ була 37,1, але нажаль вагітності не сталося ( перші місячні після уколу 04.05.) Тепер мене повторно посилають на гідросальпінгографію ( перша була до операції - дуже болюча- виявили непрохідність труб, яку під час лапароскопії усунули), крім того здала гормони на 7 день циклу( пролактин та естроген) результати будуть в середу, а на гідросальпінг посилають в понеділок. Підкажіть чи варто спочатку почекати на результат гормонів ? Чи не шкідливий гідросальпінг ( адже це ренген ) для подальшого планування вагітності? Чи можливі ще якісь причини ненастання запліднення на які треба звернути увагу, чи пройти додаткові обстеження? Мені 29 років, вага 58 кг. , ріст 164 см. Щитовидку перевіряла- внормі, ТОРЧ здавала- все теж добре. Здавали каріотип - сказали що теж норма. Спермограма в чоловіка те добра. Раніше було дві завмерші вагітності на 7-8 тижні. Приймаю утрожестан з 16 по 25 день циклу, та дикий ямс з 11по 25 день циклу за призначенням лікаря. Груди на місячні не реагують , а на овуляцію було збільшення залоз та виділення крапельок рідини з однієї ( виділення почалися ще під час останньої вагітності і після чистки продовжувалися до застосування дефереліну, потім вже не було, а тепер знову було пару крапель але тільки саме в день овуляції і знову нічого). Чи свідчить це про гормональні порушення, і які саме гормони крім пролактину та естрогену порадите здати. Наперед вдячна за відповідь.

Ответы врачей

Березовская Елена Петровна

Березовская Елена Петровна

Вибачте, але я не бачу потребності робити сальпінгографію саме тепер. Овуляція була у вас лише один раз, цикл поступово приходить в ному після пригнічення, тим більш, що ви вагітнієте. Я думаю, що вам потрібно залишити лікарів в спокої (чи вони вас), і пробувати вагітніти знову.