Добрий день! Мені виповнилося 39 років, дочці 15

Есть ответ
Добрий день! Мені виповнилося 39 років, дочці 15. В мене така історія, складається вона з двох частин: 1. Останні 4 роки в мене були затримки місячних (від 2 до 4 міс.). Останні місячні почалися 29.10.07. а останнє УЗД, яке я зробила 05.10.07 ось що показало: Матка в auteflexio 59х51х80 мм. М-ехо не проглядається. По передній стінці справа субсерозний міоматозний вузол 10 мм, по лівому ребру більше субмукозний вузол 50х49х58 мм. Правий яйник – 23х13 мм, лівий – 24х13 мм. Труби не широкі. Контури додатків чіткі. Інфільтрації, випоту немає. Один лікар порадив йти на операцію, тоді, як другий – зробити настойку з кореня Балабан і приймати її. 2. За останні шість місяців я наблюдаю в своєму організмі такі розлади, як "припливи", підвищена пітливість, порушення сну, нервозність, депресивний емоційний стан. Лікар сказав, що в мене почався клімакс і назначив КЛІМАДИНОН. Я приймала 3 місяці – нічого не змінилося. Будь-ласка, порадьте що мені робити, що приймати в одному і другому випадках? Дякую за консультацію.

Ответы врачей

Березовская Елена Петровна

Березовская Елена Петровна

1. Перший лікар в тому, що вже гвалт видаляти матку, абсолютно не правий, тим більш, що симптоматики у вас якраз ніякої не має. Затримка місячних - це не з опери фіброміом, а тому менше всього про них треба думати. Це з опери угасання функції яйників, бо не у всіх жінок менопауза настає після 50 років - у великої кількості після 40. І про це чітко говорят ваші приливи. і т.д. Тобто у вас настає клімакс. Тому для фіброміом це добре - вони швидше регресують. Для вас - потрібно приймати кальцій.
Другий лікар також не правий, бо знову ж таки, симптоматики фіброміом у вас не має, тому для чого концентрувати увагу на них.
Вам потрібно обстежитися спершу - гормональний рівень, і не виключено, що потрібна гормональна терапія. Справжня. Климадинон є слабенький травяний препарат, який допомагає більше психологічно, чим вагомо на рівні тіла.