Добрий день! Планую другу вагітність

Есть ответ
Добрий день! Планую другу вагітність. Перша завершилася кесаревим розтином. І тепер на УЗІ лікар констатував "спаєчний процес", сказавши, що "в принципі він може собі залишатися". Скажіть, будь ласка, а чи можна якось позбутися цих спайок? Як це зробити ефективніше? Чи таки, справді, хай лишаються?

Ответы врачей

Березовская Елена Петровна

Березовская Елена Петровна

Навряд ваш лікар міг бачити злуки... Тобто, ви би вже жалілися на болі, на погану роботу кишечника. Просто у багатьох лікарів складається думка, що, якщо була операція чи запалення. то обов"язково будуть злуки, проте це неправда. До речі, після лапароскопії утворюється не менше злук, ніж після звичайної операції. У вашом випадку потрбіно забути про них і не забивати дурним голову.